Sergel Hub · STHLM · 22 mars 2023

ÅRETS MEST VÄRDEFULLA ANVÄNDNING AV TECH – BEST USE OF TECH AWARD

Föregångare och förebilder, som använder teknik och innovation för att skapa förändring. Genom sina insatser löser de problem och gör stor skillnad för branschen de verkar i och för samhället.

Årets mest värdefulla användning av tech delas ut till främsta initiativ/projekt eller företag/organisation inom olika branscher, som genom användningen av teknik och  innovation på ett föredömligt sätt bidrar till att lösa ett behov eller problem som har stor inverkan på en marknad, sektor eller samhället i stort.

Priset kan belöna:

  • En innovation och/eller användning av tech som har lett till extraordinära resultat och varit en föregångare för förändring.

Juryns bedömning utgår från:

  • Det specifika resultatet utifrån användningen av tech.
  • Graden av unicitet och innovation i användningen av tech.
  • Potentialen för bredare tillämpning och möjligheterna till skalbarhet.

    Nomineringen är nu stängd och juryns arbete har börjat. Inom kort presenterar vi vilka som har chans att vinna årets pris för mest värdefulla användning av tech!

    Vem vann förra året?

    Best Use of Tech Award 2022 gick till Amido – Smart passage för SOS Alarm.

    Juryns motivering: ”När tech är som bäst är värdet ovärderligt! Med sin smarta, sömlösa teknik visar vinnaren av Årets mest värdefulla användning av tech hur en digital lösning kan göra verklig skillnad när den behövs som mest. Företaget har framgångsrikt effektiviserat en viktig samhälls­funktion och löser en komplex utmaning på ett elegant och enkelt sätt – som spar värdefulla minuter, förenklar arbete och ytterst räddar liv. I tider av osäkerhet kan det kännas tryggt att låsa om sig. Men det finns några som vi alltid vill kunna släppa in. Ibland är det riktigt bråttom. När larmet går och varje sekund räknas ersätter vinnaren brandyxan med digitala nycklar så att räddnings­personal kan ta sig in snabbt och undsätta.”