Sergel Hub · STHLM · 22 mars 2023

Vår jury

Juryn till Tech Awards Sweden består av noga utvalda ledamöter med relevant kompetens och expertis inom tävlingens fokusområden, tech och digitalisering. Juryns sammansättning är en blandning av personer från det offentliga, akademin och näringslivet.

Åsa Zetterberg, ordförande

Åsa Zetterberg, ordförande

Förbundsdirektör, TechSverige

Åsa är sedan 2019 förbundsdirektör på TechSverige. Hon har en lång och gedigen bakgrund från digitaliserings­området, bland annat som sektionschef på avdelningen för digitalisering på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt som regeringens Chief Digital Officer. Åsa har suttit i flertalet juryer, bland annat för TechSveriges Årets AI-svensk, Kvalitetsmässans och SKR:s Årets digitaliserings­kommun och IVA:s företags­tävling Smart Industri.

Joakim Djurberg

Joakim Djurberg

Journalist, Computer Sweden / Foundry

Joakim är mångårig journalist på Computer Sweden och har bevakat it-branschen i 15 år. Han har ett stort nätverk och ständigt tentaklerna ute bland de svenska techföretagen. Förutom sina många initierade artiklar och intervjuer sammanfattar han varje vecka de senaste händelserna i branschen i det uppskattade nyhetsbrevet Branschkollen.

Anna Eriksson

Anna Eriksson

Generaldirektör, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning

Anna är generaldirektör för DIGG, och har tidigare arbetat i drygt tio år med utveckling och digitalisering inom offentlig sektor som utvecklingsdirektör på Lantmäteriet. Hon har lång erfarenhet av samverkan i arbetsgrupperna e-Samverkansprogrammet och E-delegationen. Innan dess arbetade Anna med IT och telekom hos bland andra Tele2 och Ica.

Johanna Giorgi

Johanna Giorgi

Chief Sustainability Officer, AddSecure

Johanna har mångårig internationell erfarenhet från mjukvaru- och konsultbranschen. Sedan 2020 är hon hållbarhetschef på det snabbväxande IoT-bolaget AddSecure. Johanna var under flera år drivande i att utveckla Tillväxtverkets arbete för hållbar tillväxt och företagande. Hon brinner för att driva samhällsförändring i gränslandet mellan privat och offentlig verksamhet och ser tech som en nyckel till den förändring som behöver ske.

Läs en intervju med Johanna om Tech Awards: ”Tech är en del av samhällets grundläggande infrastruktur och utgör redan basen i det mesta vi tar oss för”

 

Mattias Höjer

Mattias Höjer

Professor i miljöstrategisk analys och framtidsstudier, KTH

Mattias är sedan 2012 professor i miljöstrategier och framtidsstudier vid KTH. Han har främst arbetat med smarta hållbara städer och framtidsstudier för hållbar utveckling med fokus på energianvändning och klimatförändringar. Områden han särskilt engagerat sig i är relaterade till digitalisering, hållbara städer, transporter och byggnader. Han var chef för Vinnova Excellence Center Center for Sustainable Communications från 2008 till 2017. Han är ordförande i Smart Society-arbetsgruppen för KTH Digital Futures sedan 2020 och en del av KTH Climate Action Center.

 Läs en intervju med Mattias om Tech Awards: ”Techbranschen kan bidra till att skapa nya möjligheter när världen förändras”

 

Ulrika Lindstrand

Ulrika Lindstrand

Förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer

Ulrika är sedan 2016 förbunds­ordförande för Sveriges Ingenjörer. Hon brinner för att göra arbetslivet bättre och hållbarare för sina 160 000 medlemmar och att göra världen bättre genom innovation och ingenjörs­konst – inte minst genom tech och digitalisering. Ulrika har flera regerings­uppdrag, bl a Näringslivets digitala struktur­omvandling och referensgrupp för Digital spets­kompetens och för Komet.
Lena Miranda

Lena Miranda

VD, Linköping Science Park

Lena är sedan 2014 vd för Linköping Science Park. Hon är även vice ordförande i International Association of Science Parks and Areas of Innovation. Tidigare har hon varit ordförande i Sveriges Förening för Science Parks and Areas of Innovation samt ledamot i Sveriges Innovationsråd under ledning av Sveriges statsminister. Lena har en bakgrund inom entreprenörskap och driver sedan tio år ett get företag. Hon är särskilt engagerad i frågor kring innovationsekosystem och systeminnovation.

Richard Oehme

Richard Oehme

Senior rådgivare, Knowit Cybersecurity & Law

Richard är senior rådgivare på Knowit Cybersecurity & Law och ordförande för SOFF Cyber­försvars­grupp. Hans bakgrund är primärt i statlig tjänst med fokus på nationell säkerhet där han arbetet med underrättelse­frågor på FRA och Försvars­departementet. Han har vidare varit chef för Regerings­kansliets säkerhets­sektion och för en analys­sektion på Statsråds­beredningen samt chef för cyber­säkerhet och skydd av samhälls­viktig verksamhet vid MSB.

Arash Sangari

Arash Sangari

Programansvarig Startup Sweden, Tillväxtverket

Arash är program­ansvarig för Startup Sweden, ett program som stödjer svenska tech startups och scaleups globalt. Arash har varit en del av den svenska innovations­scenen sedan 2005 både inom privat och offentlig sektor. Innan han började på Tillväxt­verket arbetade han som affärs­utvecklare och han har också varit investering­sanalytiker på den första nordiska cleantech-fonden.
Per Schlingmann

Per Schlingmann

Fd politiker, föreläsare, entreprenör, författare

Per Schlingmann är författare, föreläsare, entreprenör och rådgivare med lång erfarenhet från politik och näringsliv. Han har varit statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare i Moderaterna. 2021 släpptes hans bok Corona Express, som beskriver pandemin som en tidsmaskin – där digitaliseringen tagit sjumilakliv framåt i tiden. Per är tillsammans med Kjell A Nordström aktuell med boken Momentum, som beskriver konsekvenserna av pandemi, krig och klimatkris. Han är delägare i flera techorienterade bolag, bland annat Wisory, SP_CE och Convey.

Beatrice Silow

Beatrice Silow

Kommunikations- och kulturchef, Nexer Group. Ordförande i TechSveriges IT-kompetensråd

Med ett stort driv och en vilja att göra skillnad samt en passion för människor och att bygga affären har Beatrice verkat inom IT och tech i över 25 år. I sin roll på Nexer Group ansvarar hon för varumärke, marknadsföring och kultur- och värderings­arbete, där även ett stort CSR-engagemang ingår.

Haval van Drumpt

Haval van Drumpt

VD, Tre Sverige

Haval har en lång bakgrund inom telekom och började sin karriär som säljare i en mobilbutik i Stockholm. Sedan dess har han haft flera ledande positioner på några av Sveriges största telekombolag, bland annat Telia och Halebop. Han är prisbelönad för sitt ledarskap och blev utsedd till Årets kommunikativa ledare 2020 och PR Personality of the Year 2020.