STHLM · 22 mars 2022

Vår oberoende jury

Juryn till Tech Awards Sweden består av noga utvalda ledamöter med relevant kompetens och expertis inom tävlingens fokusområden, tech och digitalisering. Juryns sammansättning är en blandning av personer från det offentliga, akademin och näringslivet.

Åsa Zetterberg, ordförande

Åsa Zetterberg, ordförande

Förbundsdirektör, TechSverige

Åsa är sedan 2019 förbundsdirektör på TechSverige. Hon har en lång och gedigen bakgrund från digitaliserings­området, bland annat som sektionschef på avdelningen för digitalisering på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt som regeringens Chief Digital Officer. Åsa har suttit i flertalet juryer, bland annat för TechSveriges Årets AI-svensk, Kvalitetsmässans och SKR:s Årets digitaliserings­kommun och IVA:s företags­tävling Smart Industri.

Magdalena Aspengren

Magdalena Aspengren

Hållbarhets- och kvalitetschef, Telenor Sverige. Ordförande i TechSveriges Hållbarhetsråd

Magdalena är en engagerad hållbarhets­expert med fokus på miljö- och klimat­frågor. Hon har lång erfarenhet från telekom, konsult- och fastighets­branschen. Utöver att hon är hållbarhets­chef på Telenor sedan många år är hon ordförande i TechSveriges hållbarhetsråd och engagerad i Örebro Universitets master i Hållbart företagande. Magdalena är i grunden civili­ngenjör från KTH.

Joakim Djurberg

Joakim Djurberg

Journalist, Computer Sweden / IDG

Joakim är mångårig journalist på IDG och har bevakat it-branschen i 15 år. Han har ett stort nätverk och ständigt tentaklerna ute bland de svenska techföretagen. Förutom sina många initierade artiklar och intervjuer sammanfattar han varje vecka de senaste händelserna i branschen i det uppskattade nyhetsbrevet Branschkollen.

Anna Eriksson

Anna Eriksson

Generaldirektör, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning

Anna är generaldirektör för DIGG, och har tidigare arbetat i drygt tio år med utveckling och digitalisering inom offentlig sektor som utvecklingsdirektör på Lantmäteriet. Hon har lång erfarenhet av samverkan i arbetsgrupperna e-Samverkansprogrammet och E-delegationen. Innan dess arbetade Anna med IT och telekom hos bland andra Tele2 och Ica.

Victor Galaz

Victor Galaz

Deputy Director, Stockholm Resilience Centre (Stockholms universitet)

Victor är docent i statsvetenskap och ställföreträdande föreståndare för Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet. Hans forskning handlar om människans och politikens villkor på en planet fundamentalt formad av människan. Victor studerar bland annat de stora drivkrafterna som formar framtidens klimat och den levande planeten, inklusive finanssektor och artificiell intelligens. Han är också återkommande skribent i Svenska Dagbladets kultursidor där hans skriver om klimatfrågan och nya teknologier.

Ulrika Lindstrand

Ulrika Lindstrand

Förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer

Ulrika är sedan 2016 förbunds­ordförande för Sveriges Ingenjörer. Hon brinner för att göra arbetslivet bättre och hållbarare för sina 160 000 medlemmar och att göra världen bättre genom innovation och ingenjörs­konst – inte minst genom tech och digitalisering. Ulrika har flera regerings­uppdrag, bl a Näringslivets digitala struktur­omvandling och referensgrupp för Digital spets­kompetens och för Komet.
Amy Loutfi

Amy Loutfi

Professor, Örebro universitet

Amy är professor i informations­teknologi och vicerektor för AI och innovation vid Örebro universitet. Hon är även biträdande direktör med ansvar för rekrytering inom WASP-AI. Amy är involverad i AI Sweden, AI Competence for Sweden och regerings­programmet Näringslivets digitala struktur­omvandling, samt ledamot i Kungliga Ingenjörs­vetenskaps­akademien.

Arash Sangari

Arash Sangari

Programansvarig Startup Sweden, Tillväxtverket

Arash är program­ansvarig för Startup Sweden, ett program som stödjer svenska tech startups och scaleups globalt. Arash har varit en del av den svenska innovations­scenen sedan 2005 både inom privat och offentlig sektor. Innan han började på Tillväxt­verket arbetade han som affärs­utvecklare och han har också varit investering­sanalytiker på den första nordiska cleantech-fonden.
Per Schlingmann

Per Schlingmann

Entreprenör, författare, föreläsare

Per Schlingmann är författare, föreläsare, entreprenör och rådgivare med lång erfarenhet från politik och näringsliv. Han har varit statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare i Moderaterna. 2021 släpptes hans bok Corona Express, en bok som beskriver pandemin som en tidsmaskin – där digitaliseringen tagit sjumilakliv framåt i tiden. Han är delägare i flera techorienterade bolag, bland annat Wisory, SP_CE och Convey.

Beatrice Silow

Beatrice Silow

Kommunikations- och kulturchef, Nexer Group. Ordförande i TechSveriges IT-kompetensråd

Med ett stort driv och en vilja att göra skillnad samt en passion för människor och att bygga affären har Beatrice verkat inom IT och tech i över 25 år. I sin roll på Nexer Group ansvarar hon för varumärke, marknadsföring och kultur- och värderings­arbete, där även ett stort CSR-engagemang ingår.

Haval van Drumpt

Haval van Drumpt

VD, Tre Sverige

Haval har en lång bakgrund inom telekom och började sin karriär som säljare i en mobilbutik i Stockholm. Sedan dess har han haft flera ledande positioner på några av Sveriges största telekombolag, bland annat Telia och Halebop. Han är prisbelönad för sitt ledarskap och blev utsedd till Årets kommunikativa ledare 2020 och PR Personality of the Year 2020.

Richard Oehme

Richard Oehme

Senior rådgivare, Knowit Cybersecurity & Law

Richard är senior rådgivare på Knowit Cybersecurity & Law och ordförande för SOFF Cyber­försvars­grupp. Hans bakgrund är primärt i statlig tjänst med fokus på nationell säkerhet där han arbetet med underrättelse­frågor på FRA och Försvars­departementet. Han har vidare varit chef för Regerings­kansliets säkerhets­sektion och för en analys­sektion på Statsråds­beredningen samt chef för cyber­säkerhet och skydd av samhälls­viktig verksamhet vid MSB.