Sergel Hub · STHLM · 22 mars 2023

Per Schlingmann: ”Tech Awards bidrar till att visa omvärlden den viktiga roll branschen spelar”

Nyligen presenteras juryn som ska utse vinnarna i Tech Awards Sweden. En ny branschtävling och ett event som ska belöna, hylla och sprida kännedom om goda initiativ och arbete som visar på nyttan och möjligheterna med tech. I juryn ingår Per Schlingmann, entreprenör, författare och föreläsare. Ta del av hans tankar om juryarbetet och utmärkelsen.

Per Schlingmann, entreprenör, författare och föreläsare, är en av jurymedlemmarna i Tech Awards Sweden. Foto: Roy Rossovich

Hur ser du på techbranschens roll och bidrag till samhället i stort idag? 
– Jag är övertygad om att digitalisering och teknisk utveckling spelar en avgörande roll för att lösa flera av våra utmaningar, exempelvis klimatomställningen och behovet att utveckla våra välfärdstjänster i en tid av fler äldre och en snabb medicinsk utveckling. Dessutom skapar företagen i branschen jobb och fungerar som en innovativ motor för alla branscher, hela ekonomin och samhället.

Hur känner du inför juryuppdraget i Tech Awards Sweden?
– Det är en stor ära så klart! Dessutom ska det bli så kul och spännande att ta del av alla nomineringar!

Varför är det viktigt med initiativ som Tech Awards?
– Det är ett sätt att visa på goda exempel och skapa förebilder. Dessutom bidrar utmärkelsen till att visa omvärlden den viktiga roll branschen spelar!

Ulrika Lindstrand

Per Schlingmann, entreprenör, författare och föreläsare, är en av jurymedlemmarna i Tech Awards Sweden. Foto: Roy Rossovich