Sergel Hub · STHLM · 22 mars 2023

Årets techföretag – Tech Business Award

Nytänkare som utmanar det invanda. Företag som ser tech och digitalisering som ett utmärkt medel för att få människor, företag och samhälle att nå sin fulla potential. 

Årets techföretag är TechSveriges specialpris som går till ett ansvarsfullt företag som värnar om medarbetare och miljö, har en positiv tillväxt och kan påvisa mätbara resultat.

Priset kan belöna:

  • Tydliga företagsmål, kreativt och effektivt genomförande och konkreta och påvisbara resultat.
  • Förmåga att bemöta utmanande situationer och uppfinningsrikedom.
  • Nytänkande som utmanar det invanda och visar på möjligheterna med tech.
  • Bidrar till en positiv och ansvarsfull syn på tech.

Juryns bedömning utgår från:

  • Företagets tillväxt, företagskultur / värderingar, hållbarhetsarbete.

Nomineringen är nu stängd och juryns arbete har börjat. Inom kort presenterar vi vilka som har chans att bli Årets techföretag 2023!

Vem vann förra året?

Getswhish blev Årets Techföretag 2022. Juryns motivering: ”Det är lite som med Internet – få minns hur det var innan det fanns, men nu är det en självklarhet. Årets techföretag är en aktör som banat ny väg sedan starten och som radikalt förändrat förutsättningarna för Sveriges medborgare – och på senare år även företag. En innovatör i gränslandet mellan startup och storbolag som fortsätter att förnya sig och hitta nya tillämpningar för sin tjänst – i stad och land, bland gamla och unga, konsumenter och företag, för affärer och välgörenhet. Sedan starten 2012 har över sju miljoner svenskar anslutit sig till det som närmast kan beskrivas som en folkrörelse. De genomför i snitt två miljoner betalningar per dag – mobilt, kontantlöst och kontaktlöst – i systemet. Och hur många företag kan stoltsera med ett eget verb? Att swisha finns med i Svensk ordbok utgiven av Svenska Akademien sedan 2015, vilket tydligt visar det folkliga genomslaget. Det är imponerande. Årets techföretag är Getswish – företaget bakom Swish.”