Sergel Hub · STHLM · 22 mars 2023

Tech50 – mest inflytelserika inom tech

De engagerar, utbildar, inspirerar och finansierar. Genom olika insatser bidrar de starkt till utvecklingen och synliggörandet av tech och digitaliseringens möjligheter.

Från ledarna, förebilderna och makthavarna, till eldsjälarna och pionjärerna. TECH50 är Sveriges viktigaste lista över de mest inflytelserika människorna inom tech 2023!

 

Nomineringen är nu stängd och juryns arbete har börjat. Inom kort presenterar vi årets Tech50-lista, utan inbördes ordning. Vem som toppar listan får ni se den 22 mars!

Vem vann förra året?

År 2022 tog Maria Henriksson, kommundirektör i Kalix kommun, emot priset som #1 på TECH50-listan.

Juryns motivering: ”När andra väljer att tiga, valde vår vinnare att gå ut i media och berätta allt – med glasklar tydlighet, transparens och rättframhet som skapade förtroende och ingav respekt i hela riket. En sann ledare som de flesta av oss skulle önska att vi vore, eller hade att luta oss emot i svåra stunder. Som tog ansvar och stod upp för sina medarbetare och sin kommun när ransomware slog ut alla it-system mitt i vintern och som gav cybersäkerhet ett mänskligt ansikte. Med sitt rättframma agerande har hon gjort mer för att lyfta frågorna om it- och cybersäkerhet än de flesta. Årets mest inflytelserika person inom tech är en sann förebild för alla: kommundirektören som klev fram när det var som tuffast – Maria Henriksson i Kalix kommun.”